شراب

بدون افزودن شکر، اسید، آنزیم یا دیگر افزودنی‌ها تخمیر شود.[۲] شراب از تخمیر انگور له شده به وسیلهٔ انواع مخمر که شکر موجود در انگور را به الکل تبدیل می‌کنند بدست می‌آید. برای بدست آوردن انواع شراب، از انواع مختلف انگور با مخمرهای گوناگون استفاده می‌شود.[۳]


اگرچه از میوه‌های دیگر مانند آلبالو، سیب، توت و ... و تقریباً از تمامی رستنی‌ها نیز شراب ساخته می‌شود ولی واژهٔ شراب بدون ذکر نام میوه تقریباً همیشه به معنی شراب انگور است و شراب های دیگر را با نام انها می آوریم(مانند: شراب سیب یا شراب اقطی).

معمولاً شراب‌هایی که از دیگر رستنی‌ها مانند برنج، گندم، رازک و ... به دست می‌آیند که از مواد نشاسته ای هستند و برای استفاده به عنوان شراب در نظر گرفته نمی‌شوند بلکه فرایندهای دیگری بر روی آنها انجام می‌شود تا نوشیدنی‌های دیگری از جمله آبجو یا ویسکی به دست آید، در حالی که شراب زنجبیل به همراه کنیاک تقویت می شود. در این نمونه ها استفاده از لغت شراب علاوه بر مراحل ساخت به منبع شراب غنی تر اطلاق می گردد.استفاده تجاری از واژه wine به زبان انگلیسی (و معادل آن در زبان های دیگر) در بسیاری از قانونگزاری ها ممنوع است.[

شراب سازی از گذشته‌های دور در بسیاری از مناطق جهان رواج داشته‌است. شراب نخستین بار حدود ۶۰۰۰ سال پیش در ایران کشف شد و ایرانی‌ها نخستین مردمانی بودند که آن را نوشیدند

شراب سفید [ویرایش]

شراب سفید نوعی شراب است که در جریان تولید آن پوست انگور را پیش از شروع تخمیر از آب انگور جدا می‌کنند تا مواد رنگی پوست در الکل ناشی از تخمیر حل نشود.[نیازمند منبع]

عناوین مشروبات در ادبیات فارسی [ویرایش]

((در بحث های مربوط به ادبیات عرفانی،واژه شراب و محتوای آن کاملا مقدس می باشد که ریشه آن تاریخی تر از شراب مورد مصرف دارد و در ادبیات شراب عارف را از قیل و قال حجاب های ظلمانی خارج می کند و آنچه حاصل می گردد ترقی در پله های عر فان می باشد.به گفته و تائید دکتر قمشه ای اهل شراب دنیا آن را از عرفا اجاره گرفته اند.))

  • می: شراب قرمز و شراب انگور. مطلق شراب اعم از اینکه از انگور حاصل آید یا مویز و خرما و جز آن (لغتنامه دهخدا). مثال شعری :

به هرجای جشنی بیاراستند می و رود و رامشگران خواستند. (فردوسی).

  • باده: شراب به طور کل. مثال شعری :

بآواز ایشان شهنشاه جام ز باده تهی کرد و شد شادکام. (فردوسی).

  • نبیذ: می یا مل. مثال شعری :

گل بهاری بت تتاری نبیذ داری چرا نیاری ؟ (رودکی). این کارد نه ازبهر ستمکاران کردند انگور نه ازبهر نبیذ است به چرخشت. (رودکی).

  • سیکی: می پرمایه و گیرا. مقال شعری :

عشق بازی کن و سیکی خور و برخند بر آن که ترا گوید سیکی مخور و عشق مباز؟ (فرخی).

  • سهبا(صهبا): می سفید. مثال شعری :فشارده انگور سپید.(منتهی الارب ). شراب انگوری. شرابی که مایل به سرخی باشد.(غیاث اللغات ). می سرخ. (دهار). سیکی. (ناظم الاطباء) :

امیرا خسروا شاها همانا عهد کردستی که گنجی را برافشانی چو بر کف برنهی صهبا.(فرخی).

  • مُل: شراب انگوری.

مناطق مهم شراب سازی دنیا [ویرایش]

یک بطری شراب تجاری

به ترتیب میزان تولید:


و در ایران:

در جمهوری اسلامی ایران [ویرایش]

تصویری از یک ساقی بر روی دیوار چهل ستون، متعلق به قرن ۱۷ میلادی.

پس از انقلاب ۱۳۵۷ مصرف مشروبات الکلی در ایران ممنوع شد با این وجود ودکا از جمهوری آذربایجان، ویسکی و دیگر مشروبات الکلی از ترکیه و کردستان عراق به طور قاچاق وارد ایران می‌شود.برخی ایرانی‌ها از اتانول (به رغم وجود مقدار زیاد مادهٔ تلخ دناتونیوم بنزوات) که در داروخانه‌ها توزیع می‌شود، به عنوان مشروب الکلی استفاده می‌کنند.[۶]

اثرات پزشکی [ویرایش]

 

شراب قرمز مواد مغذی در هر ۱۰۰ g (۳٫۵ oz)انرژی ۳۵۵ kJ (۸۵ kcal) کربوهیدرات‌ها ۲٫۶ g قندها ۰٫۶ g چربی ۰٫۰ g پروتئین ۰٫۱ g الکل ۱۰٫۶ g الکل 10.6 g از لحاط حجمی 13%است
100 g شراب تقریبا 100 ml (3.4 fl اونس)
شکر و الکل متغیرند.
منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

شراب الکلی و مخصوصا شرابی که الکل سنگین داشته باشد به سلول‌های استخوان‌ها صدمه می‌زند، سرطان‌زا ست[۷], و ارتباط قوی میان مصرف مشروبات الکلی و سرطانهای پستان، مری، دهان، نای، حنجره و حلق وجود دارد.[۸][۹] الکل به سیستم عروقی و قلب صدمه می‌زند، مصرف زیاد آن باعث زوال عقل[۱۰] و ایجاد اختلالات مغزی می‌شود، خطر ایجاد دیابت نوع 1 را دارد و در بینایی تاثیر سو دارد.[۱۱][۱۲][۱۳] بر اساس گزارشی که «کمیته علمی مستقل در مورد داروها» در بریتانیا تهیه کرده زیان مصرف الکل در جامعه سه برابر زیان مصرف کوکائین یا کشیدن سیگار برآورد شده‌است. دیوید نات، می گوید کراک از الکل اعتیاد آورتر است ولی از آنجا که عده بیشتری الکل مصرف می کنند در کل زیان آن بیشتر است.[۱۴]

تاثیرات بر زیبایی [ویرایش]

نظر پزشکان بر این است که نوشیدن دو گیلاس و یا بیشتر شراب در روز اثرات زیر را بر زیبایی دارد [۱۵]

  1. سرخی چشمان: نوشیدن شراب سبب گشادی رگ‌ها می شود که به سرخی چشمان می‌انجامد.
  2. درشتی رگ‌های صورت: افرادی هم که دارای چهره برافروخته هستند با نوشیدن شراب به آن شدت می‌بخشند و باعث برجاماندن اثر دائمی رگ‌ها بر روی صورت می‌شوند.
  3. برجسته شدن خطوط پیشانی‌: شرابخواری باعث خشکی پوست و برجسته شدن خطوط پیشانی‌ می‌گردد.
  4. چین وچروک صورت: نوشیدن زیاد شراب به کمبود ویتامین آ می انجامد که برای ساختن کلاژن و الاستین در بدن ضروری است. در نتیجه چین و چروک صورت افزایش می‌یابد.

ماخذ : خلوتگاه

/ 3 نظر / 7 بازدید
لئو پاکر

سلام دوست عزیز آپم لطفا تشریف بیاورید و مرا خوشحال کنید[گل][گل][گل]

لئو پاکر

سلام دوست گرامی بیا تو وبلاگم و به سوالم جواب بده زود باش بیا منتظرتم[گل]

لئو پاکر

سلام داداش ممنونم از اینکه خونه ی وبلاگی منو با حضور گرم و سازنده ات گرم کردی هر از گاهی هر وقت خواستی بهم سر بزن و برام نظر بذار اگه خواستی لینکم کن که لینکت می کنم. زنده باشی. در پناه خدا[گل]